0
Το ΕΣΡ αλλά και η ΕΣΗΕΑ θα ασχοληθούν, δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς άλλωστε μετά τη γενική κατακραυγή, με τον Γιώργο Λιάγκα. Και όχι μόνο με αυτόν. Άλλωστε το τρισάθλιο ρεπορτάζ για το σπίτι του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ, την επομένη του θανάτου του, έπαιξε και σε άλλες εκπομπές. Όχι μόνο στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Τα ίδια έπαιξαν στις εκπομπές του της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star και του Πέτρου Κουσουλού στο Open, με πλάνα από το εσωτερικό του σπιτιού, της πισίνας κλπ.

Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, κλήθηκε αμέσως σε πειθαρχικό ο Λιάγκας, με βαρύ κατηγορητήριο. Την Τρίτη στις 14:00 θα μεταβεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να απολογηθεί.

Το, δε, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επιδεικνύοντας… σπάνια αντανακλαστικά (διότι είθισται να καθυστερεί πολύ) άνοιξε ήδη, και άμεσα φάκελο για την υπόθεση. Όπερ μεθερμηνευόμενον ότι μέσα στις επόμενες μέρες το ΕΣΡ θα στείλει κλήση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Star και Open ώστε να δώσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι τις εξηγήσεις τους ενώπιον των μελών του συμβουλίου.

Όσο για το Νίκο Ευαγγελάτο; Για την εκπομπή του Mega, αφενός ασχολήθηκε με το θέμα, αφετέρου μόνο με δικά της γραφικά (και όχι πλάνα), συν ότι το ρεπορτάζ για το θέμα κρατήθηκε σε ένα επίπεδο και δεν έπεσε χαμηλά, όπως στων άλλων καναλιών.

Σε απολογία και οι αρχισυντάκτες

Προφανώς δεν είναι ευθύνη, όταν κάτι προβάλλεται, μόνο των παρουσιαστών αλλά και των δημοσιογράφων. Εξ ου και, σύμφωνα με πληροφορίες του Sdna.gr, εκτός των Λιάγκα, Κουτσελίνης και Κουσουλού σε απολογία στο ΕΣΡ έχουν κληθεί και οι ισάριθμοι αρχισυντάκτες των εκπομπών.

Ομοίως, μόνο για την περίπτωση του Λιάγκα, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο αρχισυντάκτης του «Πρωινού» στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ…

Τι είπαν από τον ΑΝΤ1 στον Λιάγκα

Εννοείται πως υπήρξε σοβαρή σύσταση τόσο προς τον ίδιο τον Γιώργο Λιάγκα όσο και προς συντελεστές της εκπομπής, ότι παρόμοια λάθη στο μέλλον δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Πρακτικά, δόθηκε τελεσίγραφο στον παρουσιαστή, μια κίτρινη κάρτα και στην επόμενη έχει αποβολή – και δεν του δόθηκε αυτό με διόλου γενικά λόγια.

Θα μπορούσε βέβαια να είχε βγει άμεσα… κόκκινη. Ας είναι.

Το πιο σημαντικό για τον ΑΝΤ1 είναι πως για την πρωινή του εκπομπή αναμένονται και άλλες επιπτώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν για επικοινωνία διαφημιζόμενων και χορηγών του «Πρωινού» με το εμπορικό τμήμα του σταθμού και ζήτησαν την άμεση απόσυρση των διαφημιστικών τοποθετήσεών τους!

Και όχι μόνο αυτό. Αρκετοί καλεσμένοι που είχαν συμφωνήσει να εμφανιστούν από βδομάδα, το ακύρωσαν. Ακόμη και άνθρωποι που εμφανίζονται στο ίδιο κανάλι.

Λογικό. Δεν θέλουν να «λερωθούν».

Άδειασμα Open σε Κουσουλό

Και επίσημα διαφοροποιήθηκε το κανάλι του Open από τις αναφορές του Πέτρου Κουσουλού στον Μπάλντοκ. Κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων η Εύα Αντωνόπουλου ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «είναι «οχετός τα σχόλια που μεταδόθηκαν» σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν αισθάνομαι πως κάνω την ίδια δουλειά με αυτούς»…


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top