0
Πρώην αστροναύτης της NASA μοιράστηκε ένα «μεγάλο ψέμα» στο οποίο πιστεύει μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, και το πώς άλλαξε η προοπτική του μετά από χιλιάδες ώρες στο διάστημα.

Όπως αναφέρει το Unilad, ο Ρόναλντ Γκάραν έχει περιφερθεί γύρω από τη Γη πάνω από 2.800 φορές, κατά τη διάρκεια των οποίων άρχισε να βιώνει το «φαινόμενο της θέας».


Αυτός ο όρος περιγράφει την τάση των ανθρώπων να αλλάζουν την κοσμοθεωρία τους, όταν έχουν μία πιο συνολική εικόνα, μία πιο προνομιακή θέα των πραγμάτων.


Το «μεγάλο ψέμα» που είδε ο αστροναύτης

Μιλώντας στο Big Think, ο Ρόναλντ Γκάραν είπε: «Όταν βλέπουμε τον πλανήτη μας από την προοπτική του διαστήματος, ορισμένα πράγματα γίνονται αναμφισβήτητα ξεκάθαρα.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση των δασών, η απώλεια βιοποικιλότητας ως μεμονωμένα ζητήματα, ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς συμπτώματα του υποκείμενου βασικού προβλήματος», εξήγησε.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπουμε τον εαυτό μας υπό διαπλανητική κλίμακα».

Ο αστροναύτης συνέχισε εξηγώντας πως παρατηρώντας τη Γη από το «μπαλκόνι» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, κατάλαβε πόσο εύθραυστος είναι ο πλανήτης μας σε σχέση με τα μεγέθη του διαστήματος.

Από εκείνη την απόσταση, η ατμόσφαιρα και το μαγνητικό πεδίο που μας προστατεύει από τη θανάσιμη ηλιακή ακτινοβολία, δεν μοιάζει παρά με μία στρώση ριζόχαρτου.

Ο 62χρονος αστροναύτης πιστεύει ότι η ανθρωπότητα έχει εντελώς λανθασμένη άποψη για την καθημερινή ζωή, αλλά μόνο αφού κατανόησε, στην κυριολεξία, τη σφαιρικότητα του κόσμου μας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top