0
Ένας κατάσκοπος της CIA που νάρκωνε, φωτογράφιζε και κακοποιούσε σεξουαλικά περισσότερες από δύο δεκάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Τα θύματά του περιέγραψαν στο δικαστήριο πως εξαπατήθηκαν από έναν άνθρωπο που φαινόταν ευγενικός, μορφωμένος και μέλος μιας υπηρεσίας «που υποτίθεται ότι προστατεύει τον κόσμο από το κακό».

Πρόκειται για τον Μπράιαν Τζέφρι Ρέιμοντ, ο οποίος είχε φτιάξει μια βιβλιοθήκη με περισσότερες από 500 εικόνες που τον έδειχναν να αγκαλιάζει και να χουφτώνει τα γυμνά, αναίσθητα θύματά του. «Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», δήλωσε η ανώτερη δικαστής των ΗΠΑ επιβάλλοντας την ποινή που είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς λένε ότι οι επιθέσεις του 48χρονου χρονολογούνται από το 2006 και έγιναν στο Μεξικό, το Περού και άλλες χώρες, έχοντας το ίδιο μοτίβο: Προσέλκυε γυναίκες που γνώριζε στο Tinder και σε άλλες εφαρμογές γνωριμιών στο κυβερνητικά μισθωμένο διαμέρισμά του και τις νάρκωνε σερβίροντας κρασί και σνακ. Μόλις έχαναν τις αισθήσεις τους, περνούσε ώρες τοποθετώντας σε διάφορες στάσεις τα γυμνά τους σώματα προτού τις φωτογραφίσει και τις βιάζει.

Ένα προς ένα, περίπου δώδεκα από τα θύματα του Ρέιμοντ, εξιστόρησαν πώς ο κατάσκοπος των μυστικών υπηρεσιών ανέτρεψε τις ζωές τους. Ορισμένοι είπαν ότι έμαθαν τι συνέβη μόνο αφού το FBI τους έδειξε τις φωτογραφίες από την επίθεση.

«Το σώμα μου μοιάζει με πτώμα στο κρεβάτι του», είπε ένα θύμα για τις φωτογραφίες. "»Τώρα βλέπω εφιάλτες, βλέπω τον εαυτό μου νεκρό».

Μια άλλη γυναίκα περιέγραψε πως υπέστη νευρικό κλονισμό. Πολλά θύματα είπαν πώς η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη τους στους άλλους κατέρρευσαν για πάντα.

«Ελπίζω να τον στοιχειώνουν οι συνέπειες των πράξεών του για το υπόλοιπο της ζωής του», είπε μία από τις γυναίκες, η οποία όπως και άλλες κοίταξε τον Ρέιμοντ καθώς απομακρυνόταν από το βήμα.

Ο κατάσκοπος είπε στον δικαστή ότι πέρασε αμέτρητες ώρες αναλογιζόμενος την «καθοδική του πορεία». «Πρόδωσα όλα όσα πρεσβεύω και ξέρω ότι καμία συγγνώμη δεν θα είναι ποτέ αρκετή», είπε. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πόσο λυπάμαι. Δεν είμαι αυτός που ήμουν».

Η καταδίκη του Ρέιμοντ έρχεται εν μέσω του απολογισμού των σεξουαλικών παραπτωμάτων στη CIA. Το Associated Press ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ένας άλλος βετεράνος αξιωματικός της CIA αντιμετωπίζει κατηγορίες στη Βιρτζίνια επειδή φέρεται να έπιασε τη φούστα μιας συναδέλφου του και να τη φίλησε με τη βία κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο γραφείο.

Ακόμη ένας πρώην υπάλληλος της CIA - ένας εκπαιδευόμενος αξιωματικός - θα δικαστεί από ενόρκους τον επόμενο μήνα με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε μια γυναίκα με ένα φουλάρι σε ένα κλιμακοστάσιο στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

Η υπόθεση αυτή ενθάρρυνε δεκάδες γυναίκες να προσέλθουν στις αρχές και στο Κογκρέσο με τις δικές τους αφηγήσεις για σεξουαλικές επιθέσεις, ανεπιθύμητα αγγίγματα και τις προσπάθειες της CIA, όπως υποστηρίζουν, να τις φιμώσει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top