0
Πείτε γεια στο 2024 PT5, το νεότερο μίνι φεγγάρι της Γης. Αναμένεται να μπει σε τροχιά της Γης για μερικούς μήνες από τις 29 Σεπτεμβρίου 2024 Ο PT5 είναι ένας αστεροειδής κοντά στη Γη που πρόκειται να συλληφθεί από τον πλανήτη μας για σύντομο χρονικό διάστημα πριν απελευθερωθεί ξανά στο ηλιακό σύστημα για να περιστραφεί γύρω από τον ήλιο.

Να γιατί, πότε και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για το μίνι-φεγγάρι της Γης:

Mini-Moon: Τι είναι το 2024 PT5;

Το 2024 PT5 είναι ένας αστεροειδής κοντά στη Γη και έχει διάμετρο 11 μέτρα — περίπου ίδια με δύο καμηλοπαρδάλεις. Είναι γνωστός ως αστεροειδής Arjuna και η ύπαρξή του έχει αποκαλυφθεί από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Research Notes της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας .


Πλησιάζοντας τη Γη σε κοντινή απόσταση και με χαμηλή σχετική ταχύτητα, θα μπει σε τροχιά στις 29 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει στις 25 Νοεμβρίου, όταν θα επιστρέψει σε τροχιά γύρω από τον ήλιο. Θα έρθει επίσης πολύ κοντά στη Γη στις 9 Ιανουαρίου 2025, αναφέρει η έκθεση.

2024 Ο PT5 είναι ένας αστεροειδής κοντά στη Γη και έχει διάμετρο 11 μέτρα

Η Γη συλλαμβάνει τακτικά NEO και τα τραβάει σε τροχιά, καθιστώντας τα μίνι-φεγγάρια, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι περιγράφουν το μίνι-φεγγάρι ως «προσωρινά καταγεγραμμένο πέταγμα».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top