0
Το 2017, δεσμοφύλακες σε φυλακή της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ βρήκαν νεκρό στο κελί του ένα από τα πιο αδίστακτα ανθρώπινα τέρατα της δεκαετίας του '90, τον φονιά γνωστό ως «μικρούλη».

Όπως γράφει η Mirror, το παρατσούκλι ήταν απλά αστεϊσμός για την τεράστια κορμοστασιά του Τζο Μέθενι, ενός αρρωστημένου νου που βίαζε, ξυλοκοπούσε, σκότωνε και άλεθε τα θύματά του σε κιμά για μπέργκερ, που αργότερα πουλούσε σε τρίτους.

Ο Μέθενι, είχε κριθεί ένοχος για τις δολοφονίες δύο γυναικών, της Cathy Magaziner και της Kimberly Spicer, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά είχε ομολογήσει στους φόνους τουλάχιστον 10 ανθρώπων.


Πουλούσε ανθρώπινα μπέργκερ
Μετά τη σύλληψή του, ο Μέθενι είχε αβίαστα ομολογήσει τα ειδεχθή εγκλήματά του. Στόχευε κυρίως ευάλωτα άτομα, όπως sex workers και άστεγους, βεβηλώνοντας τα σώματά τους, βιάζοντας, ξυλοκοπώντας και σκοτώνοντας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, άλεθε τη σάρκα τους, και έπλαθε κιμά για χάμπουργκερ που διέθετε στην υπαίθρια επιχείρησή του. Η έντονη γεύση από τη σάλτσα μπάρμπεκιου που χρησιμοποιούσε, κάλυπτε κάθε υποψία κανιβαλισμού, στον οποίο ανάγκαζε ανυποψίαστους πελάτες.

Ο Μέθενι είχε ο ίδιος περιγράψει τον εαυτό του ως «πολύ άρρωστο άτομο», που αντλούσε ενθουσιασμό και συγκίνηση από τη ζωή του ως κατά συρροή δολοφόνο.

Έλεγε μάλιστα πως «κανείς δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά» μεταξύ του χοιρινού και της ανθρώπινης σάρκας όταν αναμειχθούν.

Κατά τη διάρκεια των δολοφονιών, ο «μικρούλης» κράτησε χαμηλό προφίλ, καθώς διέμενε σε ένα τρέιλερ στις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας παλετών στη νότια Βαλτιμόρη.

Τον Δεκέμβριο του 1996, η αστυνομία ανακάλυψε τα λείψανα της Spicer και οδηγήθηκαν στο σώμα της Magaziner λίγες μέρες μετά τη σύλληψη του Μέθενι. 

Όπως συμβαίνει συχνά με τους κατά συρροή δολοφόνους, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθεί και για τους 10 φόνους που ισχυρίστηκε ότι διέπραξε.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top