0
Σίγουρα πρόκειται για ένα πιο σύνθετο ζήτημα από το να θέλεις να ξύσεις τη μύτη σου στο διάστημα. 

Θεωρητικά, όταν ένας άντρας αστροναύτης και μια γυναίκα βρίσκονται μαζί σε μια αποστολή, είναι πιθανό να θέλουν να συνευρεθούν ερωτικά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με δύο άτομα που έλκονται από το ίδιο φύλο. Πρακτικά, γίνεται όμως;

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι όντως έχει γίνει σεξ στο διάστημα. Η αποστολή του sοβιετικού σκάφους Soyuz T-7 το 1982, με συμμετέχοντες τη Σβετλάνα Σαβίτσκαγια και δύο άντρες αστροναύτες, όπως αναφέρεται στο ερευνητικό βιβλίο Höllenritt durch Raum und Zeit του Γερμανού αστροναύτη Ούλριχ Βάλτερ, έγινε ώστε να διερευνηθεί επιστημονικά αν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί σεξουαλική συνεύρεση ανάμεσα στα μέλη, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Το 1992, η NASA επιχείρησε να επαναλάβει αυτό το πείραμα, αυτή τη φορά με ένα παντρεμένο ζευγάρι Αμερικάνων, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Θεωρητικά λοιπόν, έχει πραγματοποιηθεί κάποια μορφή σεξουαλικής συνεύρεσης, ή μπορούμε έστω να υποθέσουμε ότι έχει γίνει μια σχετική απόπειρα.

Πόσο δύσκολη είναι η συνουσία στο διάστημα;

Για να πραγματοποιηθεί η συνεύρεση, πρέπει τα εμπλεκόμενα άτομα να έχουν λίμπιντο. Αυτό είναι το βασικό σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε ερωτική πράξη. Μπορεί όμως να υπάρξει λίμπιντο στο διάστημα;

Τα διαθέσιμα δεδομένα, σύμφωνα με την Deutsche Welle αφορούν κυρίως τους άντρες (οι γυναίκες στο διάστημα δυστυχώς, είναι μικρή μειοψηφία). Γίνεται σαφές πάντως, πως ενώ ένα διαστημικό σκάφος περιστρέφεται διαρκώς γύρω από τον πλανήτη γη, αυτές οι κινήσεις προκαλούν σοβαρές μεταβολές στον κιρκάδιο ρυθμό* του ανθρώπινου οργανισμού, κάτι που χαμηλώνει ακαριαία και την ένταση της λίμπιντο.

Σύμφωνα όμως, με τη μελέτη του Βάλτερ, μετά από εβδομάδες παραμονής στο διάστημα, η ερωτική επιθυμία επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Πώς μπορεί να γίνει σεξ στο διάστημα

Ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα (σ.σ. όταν ένα σώμα ασκεί μια δύναμη σε ένα δεύτερο σώμα, τότε το δεύτερο σώμα ασκεί δύναμη ίσου μέτρου και αντίθετης κατεύθυνσης στο πρώτο σώμα) είναι αυτός που εξηγεί τι και πώς συμβαίνει ενώ κάνουμε σεξ με ένα άλλο άτομο.

Όταν όμως επιχειρήσουμε να κάνουμε το ίδιο σε ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα, το πιο λογικό είναι να σπρώχνουμε τον παρτενέρ μας ολοένα και πιο μακριά. Μπορεί να υπάρξει κάποιος εναλλακτικός τρόπος για να γίνει σεξουαλική πράξη στο διάστημα;

Μιας και το στοιχείο του αυτοκόλλητου τύπου velcro υπάρχει και στους εσωτερικούς τοίχους ενός διαστημικού σκάφους, αλλά και μέσα στις στολές των αστροναυτών, θεωρητικά ένας αστροναύτης μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό, «σπρώχνοντας» τον παρτενέρ του προς κάποια αυτοκόλλητη επιφάνεια.

Ελπίζουμε αυτό το cheat να είναι όντως βοηθητικό για τους αστροναύτες.

* Ο κιρκάδιος ρυθμός, που προέρχεται από τη λατινική φράση circa diem και σημαίνει γύρω από την ημέρα, αναφέρεται στον 24ωρο κύκλο που ρυθμίζει τις σωματικές λειτουργίες σχεδόν όλων των έμβιων όντων, από τον ύπνο έως το ξύπνημα. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top