0
«Η Μόσχα προειδοποίησε το Βελιγράδι για προετοιμασίες για μαζικές ταραχές που πρόκειται να ξεκινήσουν πράκτορες δυτικών χωρών» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Ερωτηθείς για τις δυτικές προετοιμασίες για πραξικόπημα στη χώρα, είπε: «Σήμερα, λάβαμε επίσημες πληροφορίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

«Οι πληροφορίες παρασχέθηκαν μέσω επίσημων διαύλων και εργαζόμαστε για να τις διευθετήσουμε. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών είναι υπεύθυνη γι’ αυτό· επιπλέον, άτομα της σερβικής κυβέρνησης και άλλων υπηρεσιών που ειδικεύονται σε αυτά τα πράγματα είναι κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο Βούτσιτς.

«Όσοι ονειρεύονται να πετύχουν κάτι με τη βία, θα αποτύχουν. Η Σερβία προχωρά σταθερά μπροστά και δεν μπορούν και δεν θα τη σταματήσουν. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να το σταματήσουν ξανά. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλους και ο λαός μας δεν έχει τίποτα να ανησυχεί» κατέληξε ο αρχηγός του κράτους.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Vecernje Novosti ανέφερε ότι μέλη της αντιπολίτευσης της Σερβίας ήταν έτοιμα να επωφεληθούν από τις φιλοδυτικές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι που είχαν προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου για να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο, να εξαλείψουν τον αρχηγό του κράτους και να ξεκινήσουν το ίδιο σενάριο όπως στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η αξιολόγηση της κατάστασης στη Σερβία δείχνει ότι οι δυτικές δυνάμεις έχουν ξαναρχίσει τις προσπάθειες να σπείρουν αστάθεια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top