0
Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη που έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Τρίτης (2/7) στο Νέο Ψυχικό καθώς προσήχθη βασικός ύποπτος, μετά την ανάλυση του κινητού του 54χρονου ενώ βρέθηκε και το σκούτερ στο οποίο επέβαινε ο δράστης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές για υπόθεση απαγωγής, ελληνικής καταγωγής.

Συγκεκριμένα ήταν εμπλεκόμενος στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια και παρόλα αυτά κατάφερε να αποφυλακιστεί – προσήχθη χθες αργά το βραδύ από το κέντρο της Αθήνας με τις βαλίτσες στα χέρια, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει μαζί με τη σύντροφό του, για προορισμό που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός.

Την ίδια ώρα, άτομα που έχουν γνώση της υπόθεσης και θεωρούνται κομβική σημασίας μάρτυρες για την επίλυσή της καταθέτουν στην Ασφαλεια.

Παράλληλα, έμπειροι αξιωματικοί τονίζουν ότι το αυτόφωρο για την ανθρωποκτονία έχει παρέλθει συνεπώς υπάρχει επικοινωνία με τις εισαγγελικές Αρχές, εάν υπάρξουν τα κατάλληλα στοιχεία, να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης.


 

Όσον αφορά στο κινητό του θύματος, σε μια πρώτη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, έχουν βρεθεί απειλητικά μηνύματα από δύο διαφορετικά άτομα, που του είχαν στείλει το τελευταίο διάστημα και εξετάζεται εάν αυτά τα απειλητικά μηνύματα έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας.

Ο 54χρονος ήταν έντονα δραστηριοποιημένος στη Μύκονο, έκανε τοπογραφικά σχέδια για πολύ μεγάλα έργα στην περιοχή και οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας να δραστηριοποιείτο στο νησί των ανέμων.

«Κάποιος που θέλει να δολοφονήσει σίγουρα δεν αφήνει στοιχεία πιο πριν. Νομίζω πως οι Αρχές «εύκολα» θα φτάσουν στην ανακάλυψη του φυσικού αυτουργού, δεν είμαι όμως βέβαιος ότι θα φτάσουν στην ανακάλυψη του ηθικού αυτουργού.

Προφανώς θα υπάρχει άρνηση από τον φυσικό αυτουργό αν δεν υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί εάν υπάρχει η ηθική αυτουργία που να καθορίζει τον τρόπο και τα μέσα της εκτέλεσης», υπογράμμισε στο MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε πέρα από τας στοιχεία που έχει στείλει το κλιμάκιο από την Μύκονο, από τις μαρτυρίες των Μυκονιατών και τα στοιχεία που έχουν αναφέρει, αλλά και τα στοιχεία από την πολεοδομία σε νησί πλησίον της Μυκόνου, άρχισε και «μιλάει» το κινητό.

Δίνει πολλά στοιχεία, δίνει στοιχεία για άτομα αλβανικής καταγωγής, για αντιδικίες, για απειλές. Ήρθε και ένα άτομο στη Μύκονο το οποίο είχε εκφράσει ανοιχτά απειλές για την ζωή του θύματος, και αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν», είπε, μιλώντας στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η ΕΛ.ΑΣ. είναι σχεδόν σίγουρη ότι το άτομο που έχει προσαχθεί είναι μπλεγμένο με αυτή την υπόθεση. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος του όμως ακόμα. όλα τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά γι΄ αυτόν», επισήμανε ο κ. Μπαλάσκας.

«Την τελευταία 5ετία ο οικοδομικός οργασμός στη Μύκονο έχει απασχολήσει πολλές φορές. Δεν έχει φωτίσει ζητήματα βαριάς εγκληματικότητας στο νησί. Σε ό,τι αφορά στην πολεοδομία, το νησί δεν είχε πολεοδόμο για κάποια χρόνια. είχαν μπει ελεγκτικοί μηχανισμοί σε ό,τι αφορούσε στις άδειες και είχαν μείνει ανενεργές οι υπηρεσίες, ή δυστυχώς λειτουργούσαν στο παρασκήνιο για τουλάχιστον 25 μήνες. Το νησί μας έχει απασχολήσει για την βαριά εγκληματικότητα την τελευταία 5ετία, με δολοφονίες που έχουν σχέση με συμφέροντα στο νησί. Είναι λογικό επιστήμονες όπως το θύμα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της οικοδομής, επαγγελματικά να βρίσκονται στις παρυφές του εγκλήματος. Η αστυνομία για να φτάσει σε απαντήσεις, ακολουθεί το χρήμα, το συμφέρον για να δει τι βρίσκεται πίσω. Δεν χωράει άλλο κόσμο το νησί», τόνισε από την πλευρά του στο MEGA ο Γ.Μαρακάκης.

Τέλος, πρόσθεσε πως «είναι φοβερό το όποιος δραστηριοποιείται στη Μύκονο αναφορικά με την οικοδομή είναι δεδομένο ότι είναι στοχοποιημένος. Πολλοί αστυνομικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια που βρίσκονται στη Μύκονο».

Από τη μεριά της, η οικογένεια του τοπογράφου, ανήγγειλε προ ημερών νομικές κινήσεις κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του 54χρονου.

Η χήρα του θύματος, τα παιδιά και οι γονείς του, κάνουν λόγο για ισχυρισμούς τερατώδους ανακρίβειας και αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

«Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας:

ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.», τονίζουν στην ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για σπίλωση της μνήμης του τοπογράφου.

Κάνοντας λόγο για «απολύτως ψευδείς αναφορές» η οικογένεια αναφέρει ότι ο 54χρονος ζούσε απολύτως σύννομα, διέθετε ήθος και ακεραιότητα.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά», σημειώνουν στην ανακοίνωση, με τα μέλη της οικογένειας του Παναγιώτη Στάθη να αφήνουν αιχμές για άτομα που είτε θέλουν να κερδίσουν 15 λεπτά δημοσιότητας ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

«Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας:

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top