Τον ισχυρισμό του Κιέβου ότι κατέρριψε… έξι ρωσικούς υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal «τρολάρισε» το ίδιο το ρωσικό ΥΠΑΜ δηλώνοντας ότι: «Η Ρωσία δεν εκτόξευσε τόσους “Kinzhal” όσους (οι Ουκρανοί) λένε ότι κατέρριψαν», αποδομώντας έτσι την ουκρανική-δυτική προπαγάνδα που επιχειρεί να παρουσιάσει το ρωσικό υπερ-όπλο ως κάτι «συνηθισμένο».
Πέραν όμως των προπαγανδιστικών «τρολαρισμάτων» και από τους μεν και από τους δε, υπάρχει η αλήθεια και οι νόμοι της αλήθειας και της λογικής και με βάση αυτούς και σχετική μελέτη της ΠΑ ένα α/α σύστημα Patriot είναι αδύνατον να καταρρίψει έναν υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal παρά μόνο από… καθαρή τύχη, εάν φερειπείν εκτοξευτούν δεκάδες πύραυλοι μαζί και κάποιος από αυτούς τον «συναντήσει» από… σύμπτωση.
Το α/α Patriot PAC-3 διαθέτει έναν πολύ καλό υπολογιστή βολής και ένα ικανότατο ραντάρ που μπορούν να εντοπίζουν και να πλήττουν έναν βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος στην κάθοδό του μπορεί να φτάσει ταχύτητα επτά φορές του ήχου αλλά το Kinzhal κατά την κάθοδό του φτάνει ταχύτητες 10 με 12 φορές την ταχύτητα του ήχου.
Όμως το ζήτημα με τον Kinzhal δεν είναι μόνο η ταχύτητά του αλλά και οι αλλαγές στην πορεία του κάθε νανοδευτερόλεπτο.
Βάση της ταχύτητας των 12 ΜΑΧ ο πύραυλος μένει στο ίδιο σημείο για ένα νανοδευτερόλεπτο.
Οι αλλαγές κατεύθυνσης δημιουργούν συνεχώς απρόβλεπτες τεθλασμένες γραμμές.
Συνεπώς, το σύστημα Patriot δεν πρέπει μόνο να «δει» το υπερ-υπερηχητικό βλήμα Kinzhal αλλά και να προβλέψει σε αρκετά νανοδευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του α/α πυραύλου, που θα βρίσκεται ο Κinzhal ώστε να τον χτυπήσει!
Φυσικά, μία τέτοια πρόβλεψη είναι αδύνατη. Θα πρέπει να υπολογίσει εκατομμύρια «χαοτικές » κινήσεις του ρωσικού πυραύλου, οι οποίες κινήσεις γίνονται χωρίς να υπάρχει κάποιο αναγνωρίσιμο μοτίβο.
Έχει καταγραφεί αλλαγή πορείας από τα δυτικά προς τα νότια και ο Kinzhal να επιστρέφει και πάλι σε δυτική κατεύθυνση μέσα σε λίγα νανοδευτερόλεπτα.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του νανοδευτερόλεπτου είναι το 1/1.000.000.000, δηλαδή το ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου!
Ένα τρομακτικά μικρό χρονικό διάστημα για όποιον έχει καλή αντίληψη των κλασματικών αριθμών.
Σε ότι αφορά την ταχύτητα, το Kinzal αναπτύσσει ταχύτητες της τάξεως των 90 μιλίων το λεπτό και το σύστημα Patriot μπορεί να αντιμετωπίσει κινούμενους στόχους που αναπτύσσουν ταχύτητες της τάξεως των 40 μιλίων το λεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βλήμα του συστήματος Patriot αναπτύσσει ταχύτητες 4.1 MAX στην περίπτωση της έκδοσης PAC 3.
Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να καταρριφθεί ένας τέτοιος στόχος καθώς κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο, αφού δεν μπορεί να προβλεφθεί το «kill point» και να εκτοξευτούν πολλοί πύραυλοι μαζί ώστε κάποιος από αυτούς να μπορεί να τον πετύχει.
Το «kill point» θα πρέπει να το εξάγει ο υπολογιστής βολής, αλλά το υπερ-υπερηχητικό βλήμα δεν έχει συγκεκριμένη προϋπολογισμένη πορεία, συνεπώς δεν υπάρχουν δεδομένα για να εξαχθεί το σημείο αυτό.
Σχετική μελέτη για όλα αυτά έχει κάνει και η ΠΑ, πριν στείλει το σύστημα Patriot στην Σαουδική Αραβία, όπου για εκεί μελετήθηκαν οι ιρανικοί πύραυλοι.
Στα ιρανικά βλήματα υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες αναχαίτισης γιατί είναι σταθερής τροχιάς.
Σε κανένα σενάριο της μελέτης της ΠΑ δεν μπορούν να καταρριφθούν υπερ-υπερηχητικά βλήματα ασταθούς κατεύθυνσης.
Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μετά την προσέγγιση Σ.Αραβίας και Ιράν οι ελληνικοί Patriot παύουν να έχουν λόγο παραμονής στην αραβική χερσόνησο και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Χθες η Ρωσία, κατέστρεψε ένα πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας τύπου Patriot PAC-3 με υπερ-υπερχητικό βλήμα Kinzhal που εκτόξευσε εκτός της ακτίνας δράσης του Patriot, ένα MiG-31.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις ένας υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal κατέστρεψε μια συστοιχία Patriot.
Ακόμα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να εξουδετερώσουν επτά πυραύλους cruise μεγάλης εμβέλειας τύπου Storm Shadow, τρεις πυραύλους τύπου HARM και επτά βλήματα που εκτοξεύτηκαν από συστήματα HIMARS.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.