Η αποίκηση του ανθρώπου στη Σελήνη και σε άλλους πλανήτες μπορεί να απέχει πολλές δεκαετίες ακόμα. Ωστόσο η επιστροφή του στη Σελήνη είναι πλέον θέμα χρόνου, καθώς και οι πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Άρη βρίσκονται στα σκαριά.
Μια λύση για το μέλλον της ζωής μας σε άλλους πλανήτες, έχει ήδη σχεδιαστεί χάρη σε μηχανικούς και ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο και της ιαπωνικής εταιρίας, Kajima Corporation. Το project τους ονομάζεται "The Glass" (Η Γυάλα) και μοιάζει να είναι βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία ή βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, καθώς στόχος του είναι να προσομοιώνει τις γήινες συνθήκες στην επιφάνεια του φεγγαριού -και όχι μόνο.
To σχήμα της εγκατάστασης μοιάζει με ένα τεράστιο βάζο, το οποίο περιστρέφεται κάθε 20 δευτερόλεπτα ώστε να επιτυγχάνεται το επιθυμητό επίπεδο βαρύτητας και να προσομοιώνονται στο εσωτερικό του οι απαραίτητες γήινες συνθήκες. Στην αρχική της μορφή η γυάλα αυτή θα τοποθετείται είτε στην επιφάνεια της Σελήνης είτε του Άρη και θα έχει μήκος 400 μέτρα.
Πρόκειται για μια ιδέα σε μικρότερη κλίμακα ωστόσο, που είχε προτείνει πρώτος ο πασίγνωστος συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, Arthur C. Clarke και μετέπειτα ο καθηγητής Gerard O'Neil μετέφρασε με επιστημονικούς όρους. Είχε αναφερθεί στη δημιουργία γιγαντιαίων κυλίνδρων μήκους και πλάτους πολλών χιλιομέτρων, οι οποίοι θα βρίσκονται στο διάστημα και θα προσομοιώνουν τις βαρυτικές, ατμοσφαιρικές και κλιματικές συνθήκες της Γης. Κάτι τέτοιο έχουμε δει σε ταινίες όπως το Interstellar του Christopher Nolan.
Σε αυτές τις γυάλες, οι δημιουργοί της λένε ότι θα κυλάει νερό, θα υπάρχουν δάση που θα προσομοιώνουν τα οικοσυστήματα της Γης, ενώ θα κινούνται και σκάφη πάνω του. Μάλιστα, θα υπάρχει και ένα ειδικό διαστημικό τρένο ως μέσο μεταφοράς, το οποίο ονομάζουν Hexagon Space Track System.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.