0
Ακόμη και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει πλέον πως θα «λύσει» η κυβέρνηση το πρόβλημα του δημογραφικού στην Ελλάδα. 

Την έδωσε άλλωστε προσφάτως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε μιλήσει σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank με σκοπό να παρουσιάσει την πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια που αρχίζει για το δημογραφικό, εκεί μάς πληροφόρησε ότι είναι «αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. 

Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»! 

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει και σημείωσε ότι από το 2011, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, η χώρα μας έχει μπει σε μια νέα φάση, πρωτοφανή στα μεταπολεμικά χρόνια.

Και φυσικά λύση αντί να επιδοτηθούν οι ελληνικές οικογένειες είναι να φέρνουν ορδές παράνομων μεταναστών, οι οποίοι θα μπορέσουν να εργαστούν, ενώ ταυτόχρονα και η κυβέρνηση θα πάρει πολλά εκατομμύρια ευρώ από το Βερολίνο για να τους κρατήσει εδώ. 


Τι συμφώνησε λοιπόν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης; Να έρθουν στην Ελλάδα χιλιάδες αλλοδαποί! 

Μετά το Πακιστάν, όπου και συμφωνήθηκε η «νομιμοποίηση» των παράνομων μεταναστών, αλλά και ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Αθήνας-Ισλαμαμπάντ (για να έρθουν και περισσότεροι) ο Ν.Μηταράκης πήγε στο Μπαγκλαντές. 

Βασικός στόχος της επίσκεψης του yπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η προώθηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας με χώρες προέλευσης αλλοδαπών, όπως είναι το Μπανγκλαντές, η οποία εστιάζει, αφενός, στην παροχή δυνατοτήτων νόμιμης μετανάστευσης και ειδικότερα σε τομείς εποχικής εργασίας!

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την αποστολή στη χώρα μας 4.000 εργαζομένων από το Μπαγκλαντές ετησίως, κυρίως για απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Ο υπουργός Αποδήμων και Εργαζομένων στο Εξωτερικό, κ. Imran Ahmad. υπέγραψε πενταετές μνημόνιο κατανόησης, ή MoU, με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Nότη Μηταράκη, στην χθες Τετάρτη!

Το υπουργείο Αποδήμων και Εργαζομένων στο Εξωτερικό του Μπανγλαντές σε ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι όσοι ταξιδεύουν με την νέα σύμβαση στην Ελλάδα θα λαμβάνουν πενταετή προσωρινή άδεια εργασίας, κυρίως για απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Παράλληλα με την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα, ανέφερε το υπουργείο, το Μνημόνιο θα επιτρέψει στους ομογενείς του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα να αναζητήσουν νόμιμα εργασία εκεί.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ταξιδιωτικά έγγραφα, συμβάσεις εργασίας, αποδεικτικό ασφάλισης υγείας και να πληρώσουν μόνοι τους όλα τα τέλη και τα έξοδα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης, σημείωσε ότι με την νομοθετική πρόβλεψη του Άρθρου 13 ν. 4251/14 και την σύναψη διμερών συμφωνιών η Ελλάδα στοχεύει, υποτίθεται, στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, στην κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας με εποχικούς εργαζόμενους, αποφεύγοντας δήθεν την μόνιμη παραμονή στην χώρα μας.

Ο κ. Imran από την πλευρά του τόνισε ότι ήταν η πρώτη ανάλογη σύμβαση εργασίας που υπογράφει το Μπαγκλαντές με ένα ευρωπαϊκό έθνος. Δηλαδή η Ελλάδα έκανε την αρχή! 

«Οι εργαζόμενοι στο Μπαγκλαντές θα μπορούν να πάνε με ασφάλεια στην Ελλάδα για να εργαστούν νόμιμα τώρα. Θα μπορούν να ταξιδέψουν εκεί με τους εργοδότες να αναλαμβάνουν τα έξοδα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης στο Μπαγκλαντές», είπε.

Εν ολίγοις: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Και για να μην έχει απορία κάποιος για το πως θα «λυθεί» το δημογραφικό στην Ελλάδα. Το Πακιστάν έχει 220,9 εκατ. κατοίκους και το Μπαγκλαντές 164,7 εκατ. κατοίκους. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top