Έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι, υποστήριξαν αρμόδιοί σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την STM ThinkTech, την πρώτη δεξαμενή σκέψης στην Τουρκία, που ασχολείται με τα «Αυτόνομα συστήματα ως πολλαπλασιαστή δυνάμεων».
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (IDA), τα μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα (UGA), η τεχνολογία σμήνων μη επανδρωμένων συστημάτων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στα μη επανδρωμένα συστήματα και ο ηλεκτρονικός πόλεμος.
Υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με το defenceandtechnology.com, ότι τα αυτόνομα συστήματα χρησιμοποιούνται όλο και πιο ενεργά.
Τονίστηκε ότι, όπως φαίνεται από τον τελευταίο πόλεμο του Καραμπάχ, «τα UAV είναι απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά τους πολέμους νέας γενιάς».
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι τα τουρκικά αυτόνομα συστήματα «εκτελούν τα καθήκοντά τους υπό τον έλεγχο χειριστή (ανθρώπινο παράγοντα), ενώ αναφέρθηκε ότι τα «έξυπνα σμήνη UAV θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».
Η Ελλάδα παρακολουθεί της εξελίξεις στο πεδίο των drones και σύντομα αναμένεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί για την αντιμετώπισή τους.
Μεταξύ των σχεδίων αυτών είναι και ο οπλισμός των 20 ελληνικών T-6A Texan II για την αντιμετώπιση των τουρκικών drones.
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, τα Τ-6Α είναι πιο γρήγορα από τα Bayraktar και θα βάλουν δύσκολα στην Άγκυρα.
Στο θέμα επέστρεψε ξανά και ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξοπλίσει 20 T6 ώστε να αντιμετωπίσει τα Bayraktar.
«Η Ελλάδα εξοπλίζει 20 Τ6 για να ρίχνει τα τουρκικά drones. Υπάρχουν 45 T6 στην Ελλάδα και ετοιμάζονται ώστε να καταρρίπτουν τα SİHA μας», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Καρακούς τα T6 είναι τρεις φορές πιο γρήγορα από τα τουρκικα drones, ενώ με τα ισραηλινά ραντάρ τους θα βρίσκουν και θα καταρρίπτουν τα Bayraktar.
Oι Τούρκοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού για να αντιμετωπίσουν τα Bayraktar τα T6 πρέπει να οπλιστούν περισσότερο, άρα να γίνουν πιο βαριά, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνος πτήσης τους σε μόνο 2-3 ώρες.
Για να αντέξουν επιπλέον βάρος πρέπει να αλλάξει ο κινητήρας τους, άρα τινάζεται στον αέρα όλο το πρόγραμμα παραγωγής των τουρκικών drones.
Τονίστηκε ότι οι δυνατότητες που αποκτήθηκαν από την τεχνολογία σμήνους UAV θα μεταφερθούν στο UAV και στο UAV στο μέλλον και ότι αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να αποκτήσουν την ικανότητα να πολεμούν σε μονάδες ή ομάδες.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.