Η ώρα του «σφραγίσματος» για τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς η πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως οι Βρυξέλλες θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Με αυτό τον τρόπο -αρχικά- θα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο όσοι έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ ήδη υπάρχουν φοβίες πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες δραστηριότητες.
Να τονίσουμε πως το Ισραήλ, που είναι η «πρωταθλήτρια» χώρα στους εμβολιασμού, ήδη έχει αναφερθεί σε δουλειές μόνο για εμβολιασμένους, αλλά και στο δικαίωμα που θα έχουν όσοι κάνουν το εμβόλιο να παρακολουθήσουν θέατρα και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
«Όσο για το θέμα του πώς θα μοιάζει το ψηφιακό πράσινο διαβατήριο, θα υποβάλουμε μια νομοθετική πρόταση τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με Γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές.
Πώς θα λειτουργεί το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού;
Οι πληροφορίες αναφορικά με το θέμα αυτό δεν είναι πολλές, αλλά σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ θα είναι ψηφιακό και θα λειτουργεί μέσω εφαρμογής στα smartphones.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού απαιτεί μια βάση δεδομένων για την καταχώριση εμβολιασμών σε επίπεδο ΕΕ, καθώς και έναν εξατομικευμένο κωδικό QR για τους εμβολιασθέντες.
Η Κομισιόν στις Βρυξέλλες ορίζει τώρα τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να περιέχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ. Το παράδειγμα του Ισραήλ δείχνει ποια μπορεί να είναι η μορφή αυτού του ψηφιακού διαβατηρίου.
Στη χώρα που ηγείται της παγκόσμιας κούρσας των εμβολιασμών για την Covid-19, όσοι έχουν αναρρώσει από τη νόσο ή έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να δημιουργήσουν μια ταυτότητα διαδικτυακά μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο εμβολιασμό. Έτσι αποκτούν ένα «Πράσινο Διαβατήριο» μέσω μιας εφαρμογής, η οποία σαρώνεται στο smartphone ή εκτυπώνεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.