Δεν μπορεί να χωνέψει η τουρκική κοινή γνώμη την αγορά των 18 Rafale από την Ελλάδα, αλλά και την πιθανότητα η Αθήνα να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ με τα F-35.
«Δεν το αντέχω. Τα ελληνικά ερείπια έχουν αρχίσει επίσημα να μας “πλημμυρίζουν”. Μόνο F-16 και TİHA (σ.σ. drones) θα αντιπαραθέσουμε μπροστά από τα Rafale, F-35, Block70 και Mirage2000;» διερωτάται ο τουρκικός λογαριασμός KYNGM0673 στο Twitter.
«Ποιος έχει το δικαίωμα αυτό;», συνεχίζει.
Πολλοί είναι οι τούρκικοι λογαριασμοί στα social media και σε φόρουμ οι οποίοι επαναλαμβάνουν το συγκεκριμένο ερώτημα.
Οι Τούρκοι στηρίζουν πολλά στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16, όμως αυτή είναι μια διαδικασία που θα πάρει έως και οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την ποιότητα των τουρκικών ραντάρ που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα, ώστε να αναβαθμίσουν τα τουρκικά μαχητικά.
Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα χρειαστούν νέας τεχνολογίας αεροσκάφη, τα οποία χρειάζεται να αγοραστούν.
Η Τουρκία δοκιμάζει την προσέγγιση της ΕΕ ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδιαφέρον της για την αγορά του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter Typhoon (4ης γενιάς +)..
Προς επιβεβαίωση των όσων έγραφε το Sportime από το Νοέμβριο, προς τα Eurofighter φαίνεται πως στρέφεται η Άγκυρα, με τις πλάτες της Γερμανίας αφού βλέπει τον στόλο των μαχητικών της αεροσκαφών να σαπίζει.
Το 70% των F-16 της Τουρκίας είναι στα όριά του. Έτσι, μετά το στοπ των ΗΠΑ στην αγορά F-35 η Τουρκία σκέφτεται να αρχίσει να εκσυγχρονίζει τα υπάρχοντα μαχητικά της, ώστε να τους προσθέσει 4.000 επιπλέον ώρες πτήσεις. Ήδη τα περισσότερα εξ αυτών έχουν φτάσει τις 8.000 ώρες πτήσεις.
Η Τουρκία κάνει σκέψεις να στραφεί στα ευρωπαϊκά Eurofighter, αφού με τις πλάτες της Γερμανίας η Άγκυρα επιδιώκει να ξεπεράσει το άτυπο εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ.
Οι Τούρκοι μάλιστα σκέφτονται να αναγάγουν τα Eurofighter στα βασικά τους μαχητικά αεροσκάφη, αφού ο εκσυγχρονισμός των F-16 κρίνεται κοστοβόρος.
Οι σκέψεις της Άγκυρας για την αγορά Su 35 και S-57 για την ώρα εγκαταλείπονται, αφού το κόστος για να συνδεθούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη με τα συστήματα ραντάρ της Τουρκίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) είναι δυσβάσταχτο.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.