0
O Γάλλος με τα περισσότερα τατουάζ στο κορμί του στη χώρα του, που τυγχάνει να εργάζεται ως εκπαιδευτικός, αποκάλυψε ότι δεν μπορεί πλέον να διδάσκει νήπια εξαιτίας του παραπόνου που υπέβαλε ένας γονέας για την εμφάνισή του.


Σύμφωνα με το BBC, ο Σιλβάν Χελέν έχει τατουάζ σε όλο του το κορμί, το πρόσωπο και τη γλώσσα, ενώ έχει υποβληθεί και σε επέμβαση που έχει κάνει κατάμαυρο το «ασπράδι» των ματιών του. Το αποτέλεσμα, όπως μπορεί να δει κανείς στις φωτογραφίες και τα βίντεο, είναι μια άκρως εκκεντρική εμφάνιση, αρκετά διαφορετική από την εικόνα που έχουν πολλοί άνθρωποι στο μυαλό τους για το επάγγελμα του δασκάλου.


Και όμως, ο 35χρονος λάτρης της δερματοστιξίας σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος σε παιδιά άνω των 6 ετών και δηλώνει άκρως... ερωτευμένος με τη δουλειά του.




Σύμφωνα με όσα είπε ο Χελέν στο Reuters, το παράπονο στον εργοδότη του για την εμφάνισή του υποβλήθηκε πέρυσι, όταν δίδασκε νήπια σε σχολείο σε προάστιο του Παρισιού. Προερχόταν από έναν γονέα παιδιού που δεν ήταν στη δική του τάξη, o οποίος ισχυρίστηκε ότι ο τρίχρονος γιος του «είχε εφιάλτες αφού είδε τον δάσκαλο». Τελικά, μετά από μεσολάβηση των τοπικών εκπαιδευτικών Αρχών, αποφασίστηκε ο 35χρονος να συνεχίσει να διδάσκει σε τάξεις του δημοτικού και να «κοπούν» οι ώρες διδασκαλίας του στα νήπια, μια απόφαση που ο ίδιος βρίσκει «θλιβερή».

Ο Χελέν υποστηρίζει και οι δικοί του μαθητές είναι απολύτως «ok» με το παρουσιαστικό του, τα τατουαζ του και τα μάτια του «επειδή τον γνωρίζουν». Κατά τον ίδιο, το πρώτο σοκ που μπορεί να βιώνουν αντικρίζοντας τον για πρώτη φορά ξεπερνιέται γρήγορα από τα παιδιά, αφού σύντομα βλέπουν πέρα από την εμφάνισή του.


«Όταν οι άνθρωποι με ξέρουν αποκλειστικά από μακριά, μόνο τότε συμπεραίνουν το χειρότερο», είπε στο Reuters ο εκκεντρικός άνδρας.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την καριέρα της επιλογής του: «Είμαι δάσκαλος δημοτικου και αγαπώ τη δουλειά μου», λέει ο 35χρονος που έχει περάσει γύρω στις 460 ώρες κάτω από τη «βελόνα» της μηχανής τατουάζ.


Ο Χελέν ξεκίνησε να κάνει τατουάζ στε ηλικία 27 ετών, όταν δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο του Λονδίνου. Ήταν ένας τρόπος, λέει ο ίδιος, να αντιμετωπίσει μια «υπαρξιακή κρίση» που βίωνε. Από τότε τα τατουάζ έγιναν το μεγάλο του πάθος. Ο ίδιος φιλοδοξεί μέσω της δουλειάς του να δέιξει στα παιδιά ότι πρέπει να δέχονται όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν η εμφάνισή τους διαφέρει από το συνηθισμένο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top