Μετά την Γερμανία και τις ΗΠΑ που διατηρούν επιφυλάξεις για την αγορά γαλλικών οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα, σειρά παίρνει τώρα η Ρωσία και η αμυντική της βιομηχανία, ενώ έχουμε και φιλοδοξίες στην Α.Μεσόγειο που αποτελεί πλέον το επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας.
Φαίνεται ότι οι Ρώσοι ενοχλήθηκαν και αυτοί μετά τους υπολοίπους, διότι δεν συμμετέχουν σε κανένα ελληνικό υπό εξέταση εξοπλιστικό πρόγραμμα (κακώς βέβαια) που αφορά χερσαίο, ναυτικό ή εναέριο σύστημα.
Ρωσικές πληροφορίες λοιπόν στο τύπο αναφέρουν πως είναι πολύ περίεργο ότι θα πραγματοποιηθεί πενταπλάσια αύξηση του ποσού που διατίθεται για αγορές όπλων με συνολική μείωση του ελληνικού προϋπολογισμού περίπου 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ τον επόμενο χρόνο.
“Ο κύριος δικαιούχος της επερχόμενης μαζικής αγοράς όπλων από τους Έλληνες, προφανώς, θα είναι η Γαλλία. Το Παρίσι υποστήριξε έντονα την Αθήνα στην πρόσφατη κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Γάλλοι θα εφοδιάσουν τους Έλληνες με 18 μαχητικά Rafale, και τις νέες φρεγάτες κλάσης BELH@RRA, καθώς και... άλλα οπλικά συστήματα.
Η αγορά από την Ελλάδα αμυντικών προϊόντων από το ευρωπαϊκό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα θα πρέπει να επιφέρει και την κριτική της ΕΕ, σχετικά με τις σημαντικές δημοσιονομικές δαπάνες της Ελλάδος στο πλαίσιο της αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και στο πλαίσιο της συνεχούς υποστήριξης από διεθνείς δανειστές”, καταλήγει ο Ρώσος ειδικός.
Ο ίδιος ειδικός εκ Μόσχας όμως, ξεχνά επιμελώς ότι οι Τούρκοι απειλούν συνεχώς και αδειαλείπτως τα ελληνικά συμφέροντα στην θάλασσα μαζί με ελληνικά νησιά, ενώ πραγματοποιούν συνεχείς παραβιάσεις στον αέρα και την θάλασσα.
Πως λοιπόν να κοιτάξει η Ελλάδα το δημοσιονομικό της τομέα αποκλειστικά, κλείνοντας τα μάτια της στις τουρκικές προκλήσεις;
Στο κάτω-κάτω της γραφής σύμφωνα με παλαιότερους σε άλλες εποχές "μπορεί ψωμί να μην έχουμε να φάμε, την άμυνα της πατρίδος μας δεν θα την αφήσουμε στην τύχη της".
Με όλα αυτά όμως βλέπουμε ουσιαστικά έναν "υπόγειο πόλεμο" ο οποίος έχει ξεσπάσει κατά της απόκτησης του απολύτως αναγκαίου πολεμικού υλικού από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που ξάφνιασαν πολλούς, ειδικά στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες .
Μέσα σε αυτούς, εκτός των Τούρκων, είναι Γερμανοί, Ρώσοι, Ιταλοί κά οι οποίοι όμως έχουν βλέψεις στην Α.Μεσόγειο.
Η Γαλλία από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ελληνο-τουρκική κρίση, έσπευσε να αποστείλει τεχνικούς στην Αθήνα για να τσεκάρουν τους γαλλικής κατασκευής πυραύλους (scalp, Exocet και Mika ), που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι αξιόμαχοι εάν απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν.
Για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση στράφηκε στο Παρίσι σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η Γερμανία για παράδειγμα, εξέφρασε άμεση αδυναμία (χωρίς δεύτερη σκέψη) όταν ζητήσαμε την άμεση διάθεση σύγχρονων τορπιλών για τα υποβρύχια 214. Το γιατί αφορά βέβαια την κατά παράδοση φιλοτουρκική στάση της την οποία θα γευθεί και αυτή σύντομα τις "ορέξεις" απο τον σουλτάνο Ερντογάν, ο οποίος παρακολουθεί Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής εντός γερμανικού εδάφους, ενώ η ΜΙΤ έχει διεισδύσει στον γερμανικό στρατό.
Η ουσία είναι ότι κανείς στην κυριολεξία δεν επιθυμεί μια ισχυρή Ελλάδα, η οποία θα διαθέτει αξιόμαχες και προπάντων σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, διότι όλοι τους έχουν τα δικά τους ύποπτα και υπόγεια σχέδια ειδικά στην Α.Μεσόγειο που είναι ένα ατελείωτο χρυσωρυχείο.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.