Το όνομα του Ευάγγελου Γούση δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό. Δεν είναι κάποιος πασίγνωστος, κάποιος με τρομακτική αναγνωρισιμότητα.
Όμως, στον ειδικό κόσμο της ενασχόλησης με το Kick Boxing, όχι μόνο θεωρείται μια πολύ χαρακτηριστική παρουσία αλλά η ιστορία του είναι ό,τι πρέπει για να την πάρει το Χόλιγουντ και να την κάνει μεγάλο μπλοκμπάστερ. Ο ίδιος βέβαια δεν θα μπορέσει να την δει στο σινεμά πριν το 2039 οπότε και θα έχει δικαίωμα έφεσης για αποφυλάκιση…
Ο Γούσης θα είναι 76 χρονών όταν θα έχει εκ νέου ελπίδες να βγει από τη φυλακή της Αυστραλίας όπου και είναι έγκλειστος. Και αν από τα τέλη των 80s μέχρι και τις αρχές των 00s, η ιδιότητα που τον συνόδευε ήταν εκείνη του επαγγελματία αθλητή στο Kick Boxing, πλέον το στάτους του είναι εντελώς διαφορετικό:
πληρωμένος δολοφόνος, εκτελεστής της μαφίας, ένοχος για μια σειρά φόνων, καταδικασμένος ισόβια! Ο Ελληνοαυστραλός είχε, με άλλα λόγια, δυο δουλειές: το αγαπημένο του άθλημα, στο οποίο κάποια στιγμή είχε φτάσει να στεφθεί μέχρι και παγκόσμιος πρωταθλητής και ταυτόχρονα, τις δολοφονίες καθ’ υπόδειξη της μαφίας.
Η λαμπρή πορεία του στον χώρο του kick boxing τελείωσε το 2004 όταν και κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός έτερου εκτελεστή της μαφίας, του Λιούς Κέιν.
Ο ίδιος ο Γούσης πάντως επικαλέστηκε αυτοάμυνα και ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τους μηχανισμούς της μαφίας. Φυσικά, άπαντες γνωρίζουν πως αυτή είναι συνήθης πρακτική που διατηρεί την ομερτά: κανείς εκτελεστής της μαφίας δεν θα παραδεχόταν στο δικαστήριο σχέση με αυτή, απλά θα αποδεχόταν τους κινδύνους τους επαγγέλματος και θα πήγαινε στη φυλακή.
Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του καταδίκη άλλωστε, ο Γούσης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του «νονού» Λιόυις Μόραν μέσα στο κλαμπ του τελευταίου ενώ νέα στοιχεία διαμόρφωσαν κατηγορίες για έναν ακόμα φόνο, ο οποίος διεξήχθη το 2003: γενικά, ο Γούσης «το είχε» το συγκεκριμένο σπορ (εκτός από αυτό του kick boxing…).
Είναι γνωστό άλλωστε πως ο μεγάλος πόλεμος των συμμοριών που συγκλόνισε τη Μελβούρνη και άφησε πάνω από τριάντα νεκρούς μέσα στα 00s, εμπεριείχε την εμπλοκή μπόλικων Ελλήνων ομογενών. Η συμμετοχή του Γούση ωστόσο έκανε αληθινή αίσθηση, καθώς επρόκειτο για ένα πραγματικά πρωτοκλασάτο όνομα στον χώρο των πολεμικών τεχνών, για έναν αθλητή παγκόσμιας εμβέλειας.
Οι δυο «βαρώνοι» των ναρκωτικών, ο Καρλ Ουίλιαμς που δολοφονήθηκε στην φυλακή και ο Τόνι Μόκμπελ, ο οποίος αν και κατηγορήθηκε για τον συγκεκριμένο φόνο, αθωώθηκε, διέκριναν σε αυτόν ένα πολύ πιο… βίαιο και δολοφονικό ταλέντο σε σχέση με αυτά που ξεδίπλωνε στα ρινγκ. Αναπόφευκτα η δολοφονική του ταυτότητα καπέλωσε εν τέλει την αθλητική του αλλά οι γνώστες ξέρουν πως ο ίδιος υπήρξε ένα ταλέντο που θα μπορούσε να είχε αφήσει εποχή στα ρινγκ.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.