0
Επειδή δημοσιεύθηκαν ορισμένα άρθρα σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες για να υπερασπίσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα ως την «κρίσιμη διαφορά» με την Ολλανδία σε θύματα από τον κορωνοϊό και έφτασαν να μιλάνε για «παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά και υποδομές», αξίζει να δούμε τα εξής για να υπάρχει αληθινή εικόνα.


Με πληθυσμό περίπου 18 εκατομμύρια κατοίκους, η Ολλανδία έχει μεν 546 θανάτους και 8.603 κρούσματα, τη στιγμή που η Ελλάδα με 10,8 εκατ. εκατομμύρια κατοίκους έχει 28 νεκρούς και 966 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον φονικό ιό, αλλά η διαφορά είναι χαοτική σε ότι αφορά την πληθυσμιακή «χωρητικότητα» και το κλίμα σε κάθε χώρα.

Η Ολλανδία έχει 80% μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, αλλά η έκτασή της είναι μικρότερη από τα 3/5 της έκτασης της... Μακεδονίας (41.543 η Ολλανδία έναντι 67.000 χλμ. της Μακεδονίας), με ότι αυτό συνεπάγεται σε μία πανδημία.

Δηλαδή κινούνται και συγχρωτίζονται περίπου οι διπλοί άνθρωποι στο 1/3 της έκτασης της Ελλάδας! Αυτό από μόνο του λέει πολλά!

Η Ολλανδία από την αρχή ακολούθησε την τακτική της «Ανοσίας Αγέλης» που επιταχύνει την πορεία της πανδημίας και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων, μόνο μετά την απειλή της Γαλλίας ότι θα κλείσει τα σύνορα.

Η Ολλανδία έχει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για την διάδοση του ιού: Θερμοκρασίες 5°-11° C και υγρασία 46°-75° σε αντίθεση με την Ελλάδα που το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε θερμοκρασίες περί τους 15° C!

Η Ολλανδία έχει το πιο επίπεδο έδαφος του πλανήτη και βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγρασία, την «τροφή» του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιολόγος, και ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «Έκαναν μια προσομοίωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας, βρέθηκε ότι αν η θερμοκρασία του Μαρτίου ανέβει 1 βαθμό και η υγρασία 1%, τότε η μετάδοση του ιού μειώνεται στο 45%»!

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την βόρειο Ιταλία και την βόρειο Ισπανία: Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, γράφουν σχεδόν 1700 θανάτους κάθε μέσα, αντίθετα με τις κεντρικές και νότιες περιοχές τους που έχουν ελάχιστες απώλειες, ακριβώς λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών και χαμηλότερης υγρασίας.

Αυτά τα ολίγα γιατί σε λίγο θα μας πουν να βάλουμε και... χειροπέδες και να πετάξουμε το κλειδί αν θέλουμε να μην κολλήσουμε κορονοϊό, τον οποίο έτσι ή αλλιώς θα κολλήσει το 50% του πληθυσμού της χώρας!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top