0
Άφωνοι έμειναν χθες όσοι άκουσαν τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να αποκαλύπτει σε ζωντανή μετάδοση την «τρύπα» στην εθνική μας άμυνα.


Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη


Ο ΥΦΕΘΑ μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, είπε επί λέξει:

« Αυτή τη στιγμή σε όλα τα νησιά του Αιγαίου υπάρχουν παρατηρητήρια των Ενόπλων Δυνάμεων. Και του Στρατού και του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Υπάρχει μια δυσχέρεια να επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα παρατηρητήρια.

Οι πληροφορίες τις οποίες παίρνει το ένα παρατηρητήριο του Στρατου να περάσουν στο Λιμενικό».

Οι πρώτες αντιδράσεις αφορούσαν το γεγονός ότι ο κ. Στεφανής από τις 16 Ιανουαρίου 2017 έως και τις 25 Ιανουαρίου 2019 ήταν Αρχηγός ΓΕΣ

και από τις 9 Ιουλίου 2019 έως σήμερα είναι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ενδεχομένως θα έπρεπε αντί να αποκαλύπτει δημόσια τις σοβαρές αδυναμίες της εθνικής άμυνας, να ενημερώνει για το τι έκανε για να τις διορθώσει.

Η αδυναμία επικοινωνίας μεταξύ των παρατηρητηρίων την οποία αποκάλυψε, ήταν -για τη διετία που υπηρέτησε ως αρχηγός ΓΕΣ- και είναι και σήμερα δική του ευθύνη, ως ΥΦΕΘΑ.

Για να καταλάβει κάποιος το πόσο σημαντικό είναι το κενό που αποκάλυψε ο κ. Στεφανής, θα πρέπει να σκεφτεί ότι τα παρατηρητήρια στα νησιά συλλέγουν πληροφορίες που αφορούν την εθνική μας άμυνα.

Εάν δεν μπορούν σε πραγματικό χρόνο να επικοινωνήσουν το ένα παρατηρητήριο με το άλλο ή και με το Λιμενικό, τότε σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν και άμεσα σε περίπτωση κρίσης.

Για παράδειγμα ας σκεφτούμε την κρίση των Ιμίων και το γεγονός ότι δεν έγιναν αντιληπτοί οι Τούρκοι καταδρομείς που αποβιβάστηκαν, από τα παρατηρητήρια της περιοχής.

Κάποιοι αποδίδουν την αποκάλυψη στην πρόσπάθειά του να πείσει για την δημιουργία ενός νέου φορέα φύλαξης των συνόρων, την ευθύνη των οποίων στο Αιγαίο έχει το Λιμενικό Σώμα.

Η συνοριοφυλακή και οι ελλείψεις στο Λιμενικό
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από κυβερνητικής πλευράς, για τον φορέα αυτόν που τα μέσα ενημέρωσης ονομάζουν «συνοριοφυλακή» αναμένεται να γίνουν 800 προσλήψεις προκειμένου να στελεχωθούν 5 νέα τμήματα σε Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Χίο και Κω.

Δηλαδή, αντί να ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα που έχει την ευθύνη φύλαξης των θαλασσίων συνόρων σε αυτές τις περιοχές, δημιουργείται ένα νέος φορέας για τον οποίο μάλιστα θα γίνουν προσλήψεις, κάτι που είναι πραγματικά πολύ περίεργο.


 
Μοιάζει πολύ με το εγχείρημα που έχει εξαγγείλλει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής για την δημιουργία εθνοφυλακής. Ελπίζουμε να μην επαληθευτούμε, αλλά μάλλον δεν είναι προς την στήριξη της ανάγκης φύλαξης των συνόρων ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς μάλλον χάος θα επιφέρει.

Ορισμένοι μάλιστα αποδίδουν τον καυγά με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος που αποκάλυψε το Armyvoice.gr ακριβώς σε αυτό το θέμα.

Το κυβερνητικό αλαλούμ για το προσφυγικό
Το κυβερνητικό χάος ωστόσο φάνηκε χθες από την συνέντευξη του ειδικού γραμματέα «πρώτης υποδοχής» στον ΑΝΤ-1.

Ανακαλύψαμε δηλαδή χθες ότι υπάρχει και ειδικός γραμματεας «πρώτης υποδοχής» ο κ Λογοθέτης.

Πριν από όλες τις εξαγγελίες μήπως πρέπει να μας πει κάποιος ποιο είναι το κυβερνητικό σχήμα; Πώς λειτουργεί;

Γιατί έχουμε, εξ όσων γνωρίζουμε Αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υφυπουργό από άλλο Υπουργείο Συντονιστή του μεταναστευτικού και ειδικό γραμματέα πρώτης υποδοχής.

Ποιος αναφέρεται σε ποιον; Υπάρχει όργανο διάγραμμα όπως απαιτεί η στοιχειώδης αρχή του μάνατζμεντ; Ή δεν υπάρχει οργάνωση όποτε και δεν απαιτείται….

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top