0
Το εντυπωσιακό Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών της 16ης Μεραρχίας στον ποταμό Άρδα, επισκέφθηκε το Armyvoice.gr όπου αρακολούθησε άσκηση διάβασης ποταμού ή υδάτινου κωλύματος όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην στρατιωτική ορολογία.


Έβρος, αποστολή Ιωάννα Ηλιάδη


Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της ζέστης που επικρατεί, τα στελέχη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενεργούν για τον κοινό σκοπό, που δεν ήταν άλλος από το να δημιουργήσουν συνθήκες επίθεσης στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Είναι εικόνες που σίγουρα θα πρέπει να δουν όλοι όσοι από την ασφάλεια του air-condition κάνουν εκτιμήσεις για τις δυνατότητες του ελληνικού στρατού.

Το βέβαιο είναι πως τα στελέχη που υπηρετούν στην πλέον απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, στέλνουν ηχηρό μήνυμα ότι είναι άρτια επαιδευμένα και ετοιμοπόλεμα για οποτεδήποτε χρειαστεί.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες που καταγράψαμε και παρουσιάσαμε σε χθεσινό δημοσίευμα και στο τέλος του κειμένου το εντυπωσιακό VIDEO από τον Άρδα

Διάβαση Ποταμού
Οι επιχειρήσεις διάβασης ποταμού αποσκοπούν στη γρήγορη μεταφορά στην απέναντι όχθη της επιτιθέμενης δύναμης για καταστροφή του αμυνόμενου.

Η επιχείρηση αυτή διαφέρει των άλλων χερσαίων επιθέσεων διότι απαιτεί ειδικό υλικό και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Οι περιορισμένες σε έκταση κατάλληλες περιοχές διάβασης εξαναγκάζουν συχνά τη διοχέτευση της επίθεσης μόνο σε αυτές.
Ο έλεγχος των τμημάτων είναι δύσκολος κατά τη διάρκεια της διάβασης, ενώ οι τρόποι ενεργείας είναι περιορισμένοι, κατά το χρόνο που τα τμήματα βρίσκονται επί του ποταμού.

Στο διαμορφούμενο νέο επιχειρησιακό περιβάλλον και υπό το πρίσμα χρησιμοποίησης δυνάμεων εξοπλισμένων με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας, αμφίβια ταχυκίνητα μέσα και επιθετικά ελικόπτερα, με δυνατότητα κάθετης υπερκέρασης και προσβολής στόχων σε βάθος, εξασθενεί η υιοθέτηση ενέργειας με κατάτμηση της επιχείρησης σε φάσεις.

Έτσι η διεξαγωγή της όλης επιχείρησης σε μια φάση για την κατάληψη αντικειμενικών σκοπών σε βάθος είναι η συνήθης περίπτωση.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατάληψη των αντικειμενικών σκοπών επί της γραμμής του προγεφυρώματος, από αεροκίνητες δυνάμεις, σεa συνδυασμό με την ενέργεια των δυνάμεων διαβάσεως του ποταμού και στη συνέχεια συνένωση των δυο δυνάμεων.

Τα σημεία διάβασης πρέπει να αναγνωρίζονται με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να καθορισθούν τα καλύτερα δρομολόγια εισόδου σε αυτά.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα ακόλουθα:

Η απέναντι όχθη να κατέχεται ελαφρώς από τον εχθρό.
Το έδαφος να επιτρέπει γρήγορη κίνηση και στις δυο όχθες.
Το ρεύμα του ποταμού να είναι μέτριο.
Να μην υπάρχουν εμπόδια εντός του ποταμού.
Οι όχθες του ποταμού να επιτρέπουν ευχερή είσοδο και έξοδο.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στον Άρδα ποταμό, οποίος ενώνεται με τον Έβρο, που αποτελεί φυσικό σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top