0
Μετά την αναβολή των εμφανίσεων του συγκροτήματος Μέλιssεs για σήμερα και αύριο στο BOX Athens καθώς και την κυριακάτικη εμφάνισή τους στο Barbarella της Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Μάστορας θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους κάποιες πληροφορίες σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του αλλά και τις σκέψεις που του δημιούργησε όλη αυτή η περιπέτεια που περνά.


Ο frontman του συγκροτήματος έγραψε όλα όσα σκεφτόταν σε ένα Insta Story και αποκάλυψε πως η διάγνωση που του έγινε ήταν «Αιθουσαία Νευρωνίτιδα». Μία ασθένεια που σίγουρα μέχρι τώρα ελάχιστοι από εμάς είχαν ακούσει ξανά.




«"ΑΝ"... Ωραία λέξη... Αινιγματική, κομψή, διπλωματική και πολλά άλλα... Στην περίπτωσή μου όμως σημαίνει Αιθουσαία Νευρωνίτιδα (ΑΝ). Google it! Έτσι απροειδοποίητα... Κι εκεί που νιώθεις παντοδύναμος, ανίκητος και ωραίος κι όλες αυτές τις γλυκιές ψευδαισθήσεις της νιότης, σε σκουντάει η πραγματικότητα. Το σκούντημα μπορεί να είναι λίγο πιο δυνατό απ' αυτά που έχεις συνηθίσει γιατί τελικά είσαι πιο "μικρός" απ' ότι φανταζόσουν αλλά το μάθημα μεγάλο... Εν ολίγοις "όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια γελάει ο Θεός", "υγεία πάνω απ' όλα" και όλα αυτά τα κλισέ λέω να τα υιοθετήσω... Αν τρέχετε λοιπόν για πολλή ώρα στην αριστερή λωρίδα, τσεκάρετε που και που μήπως έχει ανάψει λαμπάκι για βενζίνη... Από την επόμενη βδομάδα που θα μπορώ, πρώτα ο Μεγάλος βέβαια, να περπατήσω σε ευθεία γραμμή, τα λέμε στη BOXάρα μας το ΠΣ (29 - 30) και στο Barbarella (31) μας την Κυριακή. Θα έλεγα "αγάπη" αλλά τελικά "υγεία πάνω απ' όλα my friends"» έγραψε ο Χρήστος Μάστορας.

Τι ειναι η αιθουσαία νευρωνίτιδα

Σύμφωνα με τον χειρουργό Ωτορινολαρυγγολόγο Ευθύμιο Κάλτσο «Η αιθουσαία νευρίτιδα είναι μία διαταραχή του αιθουσαίου νεύρου (το νεύρο που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία μας) και προκύπτει από μια φλεγμονή που ερεθίζει το εσωτερικό αυτί και τα νεύρα που συνδέουν το εσωτερικό αυτί με τον εγκέφαλο. Αυτή η φλεγμονή διαταράσσει τη μετάδοση των πληροφοριών από το αυτί προς τον εγκέφαλο με  αποτέλεσμα ο ασθενής να νιώθει έντονο ίλιγγο, ζάλη, και αστάθεια. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ο όρος που χρησιμοποιείται και αναφέρεται πλέον ως αιθουσαία νευρωνίτιδα και όχι αιθουσαία νευρίτιδα».

Οι αιτίες που την προκαλούν όπως αναφέρει στο site του ο Ευθύμιος Κάλτσος είναι οι εξής: «Τις περισσότερες φορές ενοχοποιούνται ιοί για την πρόκληση της νευρίτιδας. Συνήθως, η ιογενής λοίμωξη μπορεί να προηγείται (πριν από λίγες ημέρες) και να είναι πολύ ήπια σε συμπτώματα. Τις περισσότερες φορές επηρεάζεται το ένα μόνο αυτί.

Μερικοί από τους ιούς που έχουν συσχετισθεί με την αιθουσαία νευρίτιδα είναι ο ιός του έρπητα (όπως αυτός που προκαλεί έρπη, ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα), της γρίπης, της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας, της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας, και ο ιός Epstein-Barr. Εκτός από τους ιούς ενοχοποιούνται και αιμοδυναμικές διαταραχές στο λαβύρινθο. Τις περισσότερες φορές βέβαια δεν είναι δυνατή η εύρεση της αιτίας που προκαλεί τη νευρίτιδα».

Τέλος σε ότι αφορα τα συμπτώματα αναφέρει πως: «Τα συμπτώματα της αιθουσαίας νευρίτιδας μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρά, να κυμαίνονται από λεπτά έως ώρες ή και ημέρες. Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η εμφάνιση ιλίγγου (ο ασθενής νιώθει ότι περιστρέφονται τα πάντα όταν έχει τα μάτια του ανοικτά) το οποίο συνήθως διαρκεί για 24 ώρες. Ταυτόχρονα, συνυπάρχει ναυτία, εμετός και αστάθεια. Μερικές φορές τα συμπτώματα μπορεί να είναι τόσο σοβαρά ώστε να επηρεάζουν την ικανότητα του ασθενή να σταθεί ή και να περπατήσει».

  • Κεντρική φωτογραφία: Instagram/christosmastoras
ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top