Τρέχουμε σε όλους τους τομείς με fast track υλοποιήσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ υπογράφηκε σήμερα 4 Απριλίου 2018 διακρατική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την «Επέκταση ορίου ζωής Οπλικών Συστημάτων» της Ελλάδας.
Επανέρχονται εδώ και τώρα σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία όλα τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα της Ελλάδας.
Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς ΥΠΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κυριάκος Κυριακίδης και ο κ. Ιβάν Γκοντσαρένκο, εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.
Η συμφωνία αφορά αναπλήρωση της διαθεσιμότητας των ρωσικής προέλευσης οπλικών συστημάτων, αύξηση των αποθεμάτων, και πρόγραμμα Follow On Support για τα μικρού βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1) και μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1.
Οπως αναφέραμε σήμερα το πρωί, την προώθηση Πυροβολαρχιών Αντιαεροπορικών Συστημάτων μακρού βεληνεκούς, είτε Patriot είτε S-300 από την Κρήτη, στο ανατολικό Αιγαίο και ειδικά στον νοτιοανατολικό, φαίνεται να εξετάζει η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου προκειμένου να «κλειδώσει» τον εναέριο χώρο και να αποτρέψει την Τουρκία να κάνει αεροπορικές επιχειρήσεις σε μία πιθανότητα ελληνοτουρκικής κρίσης.
Η μετακίνηση συνοδεύεται με εντολή για καταρρίψεις των τουρκικών μαχητικών….
Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνουν και κάποιες βολές…
Η σημερινή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση του συνόλου των πυροβολαρχιών του μακρού βεληνεκούς S-300PMU καθώς λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, κανιβαλιζόταν η μία για να λειτουργεί η δεύτερη. Επίσης θα υπάρξει πιστοποίηση και επέκταση του ορίου ζωής των 96 βλημάτων 48Ν6Ε1.
Η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU1 με 12 εκτοξευτές και θεωρητικά 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km και διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και την αποτελεσματικότητά τους: Εχουν πιθανότητα 93% προσβολής του στόχου μεγέθους μαχητικού, εναντίον του οποίου θα εκτοξευθούν.
Τοποθετημένες αυτές οι συστοιχίες πυραύλων στην Κρήτη προστατεύουν τόσο την αεροναυτική βάση της Σούδας και των υπόλοιπων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέχρι τα Δωδεκάνησα μαζί με την έξοδο ανατολικά προς Κύπρο.
Το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας 64Ν6Ε Big Bird παρέχει την λεπτομερή εικόνα του εναερίου χώρου σε μια σφαιρική περιοχή με ακτίνα 350 km.
Μέσα σε αυτήν την ακτίνα περιλαμβάνονται και μέρος από τα παράλια της νοτιοανατολικής Μ.Ασίας, παρακολουθώντας ιδιαίτερα την αεροπορική δραστηριότητα πέριξ της αεροπορικής βάσης Dalaman απέναντι από τη Ρόδο.
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.