0
Μετά το χθεσινό «αλαλούμ», όταν έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία άλλου ανθρώπου, ανακοίνωσαν πως ο 22χρονος Κιργίζιος είναι ο βασικός ύποπτος - Στα ανθρώπινα υπολείμματα δίπλα στη βόμβα ψάχνουν τα ίχνη του δράστη - Στους 14 οι νεκροί της επίθεσης
Ένας 22χρονος ρώσος πολίτης με καταγωγή από το Κιργιστάν είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των ρωσικών αρχών, ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε το θάνατο στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Ο άντρας αυτοεξερράγη την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει στον θάνατο άλλους 13 ανθρώπους και να τραυματίσει πάνω από 50. Πάντως, γύρω από την ταυτότητα του δράστη επικρατεί ένα θρίλερ, καθώς νωρίτερα οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι κατάγεται από το Καζακστάν, ενώ χθες είχαν δώσει στην δημοσιότητα την φωτογραφία άλλου ανθρώπου, που αποδείχθηκε πως δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν!

Θεωρώντας αρχικά ότι υπήρξαν τουλάχιστον δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ο ένας εκ των οποίων (υποτίθεται πως) διέφυγε και καταζητείται, οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα ανθρώπινα υπολείμματα ενός άντρα κεντροασιατικής καταγωγής, τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκρηξης. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο φερόμενος ως εις εκ των δραστών της επίθεσης είχε σχέσεις με εξτρεμιστικούς θύλακες των φανατικών ισλαμιστών που δρουν στη Ρωσία.

Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο αυτό ως τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Στις φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να φορά κόκκινο μπουφάν, γυαλιά και ένα σκούρο πράσινο καπέλο. Στην πλάτη του φαίνεται πως κουβαλά ένα σακίδιο. Ένα άλλο στιγμιότυπο τον δείχνει να περπατά στο δρόμο με τις γροθιές του σφιγμένες.

Ο 22χρονος που πιστεύεται πως ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας


Δείτε βίντεο: Θρίλερ με τον βομβιστή αυτοκτονίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top