Τεράστια νίκη ουσίας και εντυπώσεων της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ και της «συμμαχίας» στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, νέα πανωλεθρία του «συστήματος» και των καταστροφέων του ποδοσφαίρου!
Άλλο ένα κάστρο έπεσε, άλλη μία «γροθιά» στη «χούντα» του ποδοσφαίρου δόθηκε! Και μάλιστα αυτή πόνεσε!
Η παράταξη του Δημήτρη Γιαρένη, η οποία εκπροσωπούσε την αντιπολίτευση στο «σύστημα ΕΠΟ» και υποστηρίχτηκε από την άτυπη «συμμαχία» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πέτυχε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, κερδίζοντας τις εκλογές και «ρίχνοντας» ένα «κάστρο» που ανήκε για χρόνια στην άλλη πλευρά.
Η διοίκηση Γκιρτζίκη μετράει πλέον (άλλη) μια οδυνηρή απώλεια, καθώς η ΕΠΣΑΝΑ αποτελούσε μήλον της έριδος και διεκδικήθηκε δυναμικά απ’ όλες τις πλευρές. Το αποτέλεσμα θεωρούνταν άκρως σημαντικό, όχι μόνο για την ουσία (ενόψει Γ.Σ. την Παρασκευή και εκλογών τον Οκτώβριο) αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους.
Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/6, η παράταξη Γιαρένη επικράτησε της παράταξης Παπαμακάριου – Χρυσάφη (που στηριζόταν από την διοίκηση Γκιρτζίκη) με 34 ψήφους, έναντι 23 της άλλης πλευράς, σε σύνολο 57 σωματείων που ψήφισαν.
Σε ό,τι αφορά στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, η νικήτρια παράταξη του Δημήτρη Γιαρένη εξέλεξε και τα 11 μέλη, ενώ οι ηττημένοι της παράταξης Παπαμακάριου – Χρυσάφη δεν εξέλεξαν κανέναν…
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές διεξήχθησαν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αλλά και 20-30 «φουσκωτών» (και από τις δύο πλευρές) που ήταν… ακροβολισμένοι από το μεσημέρι της Τετάρτης ως το πρωί της Πέμπτης…
Παρών ήταν και ο γνωστός λαουτιέρης και στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μανώλης Κονταρός, ο οποίος προσφάτως καταγγέλθηκε από το σωματείο του Κουβαρά ότι ενεπλάκη στις εκλογές της ΕΠΣΑΝΑ, καθώς και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργο Βούρβαχη ότι αναμειγνύεται στις εκλογές της τοπικής Ένωσης.
Στις εκλογές μετείχε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, εκπροσωπώντας το σωματείο Σταμάτα.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία των αρχαιρεσιών, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο παρατάξεων, με αφορμή το αν θα δινόταν δικαίωμα ψήφου σε τέσσερα σωματεία που είχαν καταθέσει διπλά πληρεξούσια (η παράταξη Γιαρένη ήθελε να ψηφίσουν, η παράταξη Παπαμακάριου-Χρυσάφη ήθελε να αποκλειστούν). Τελικά επετράπη η συμμετοχή σε δύο από αυτά.